Het effect van natuur op gezondheid en welzijn van kinderen is onomstotelijk bewezen. Toch spelen kinderen minder vaak buiten dan ze zouden willen, en vinden ze de omgeving waarin ze spelen vaak saai. Een groene omgeving, en de stimulans van ouders en leerkrachten zijn bepalende factoren voor natuurbeleving.

Met Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen de natuur dichtbij beleven: thuis, in de buurt, op school en in de natuur. Dat doen we op een scharrelende manier, omdat scharrelen – zelf laten ervaren en ontdekken – dé manier is om kinderen weer in contact te brengen met de natuur.

Dankzij de steun van Fonds NME kan IVN het cursusaanbod optimaliseren, en nieuwe schoolgidsen, jeugdbegeleiders en natuurouders opleiden. Daarmee krijgt het aanbod aan jeugdactiviteiten in het hele land een sterke impuls. Door de kennis en ervaring van IVN’ers te verbinden aan scholen, zorgen we ervoor dat natuur weer structureel een plek krijgt binnen het onderwijsaanbod. Zo laten we nog meer kinderen kennismaken met de natuur, en ervaren hoe leuk het is om buiten te spelen.